Betere beveiliging DigiD weegt niet op tegen kosten protectio

Het is te duur het beveiligingsniveau van DigiD te verbeteren, zegt minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. Volgens de minister zou deze hoge kostenpost niet opwegen tegen de schade die ontstaat doordat mensen het beveiligingsniveau Basis gebruiken.

DigiDMet DigiD kunnen burgers zich bij de overheid identificeren. Het systeem kent op dit moment twee beveiligingsniveau’s: Basis en Midden. Bij Basis loggen gebruikers in met enkel een gebruikersnaam en wachtwoord, terwijl bij het beveiligingsniveau Midden ook een unieke code moet worden ingevoerd die aangeleverd wordt via SMS. Het is op dit moment niet verplicht voor beveiligingsniveau Midden te kiezen, waardoor ook het niveau Basis nog veel wordt gebruikt.

Minister Plasterk heeft daarom overwogen het gebruik van beveiligingsniveau Midden verplicht te stellen. Dit blijkt echter een forse kostenpost met zich mee te brengen. Het implementeren van de maatregel zou in ieder geval 16 miljoen euro kosten, een kostenpost die verder kan oplopen. Indien alle activeringscodes aangetekend naar DigiD-gebruikers moeten worden verstuurd zou de overheid al 70 miljoen euro kwijt zijn aan de maatregel. De jaarlijkse schadepost is momenteel enkele tienduizenden euro’s, wat aanzienlijk minder is dan de 16 miljoen euro die het verbeteren van de beveiliging tenminste zou kosten.

Www.protectio.nl
Protectio security

Advertenties
Betere beveiliging DigiD weegt niet op tegen kosten protectio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s