CAO Particuliere Beveiliging algemeen bindend

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de nieuwe CAO Particuliere Beveiliging algemeen bindend verklaart. De cao geldt vanaf 4 maart voor iedereen die werkzaam is in de particuliere beveiliging.

De Nederlandse Veiligheidsbranche is verheugd want deze CAO Particuliere Beveiliging betekent namelijk dat alle bedrijven in Nederland die particuliere beveiligingsopdrachten uitvoert de gemaakte afspraken moet respecteren. Dat zorgt voor een eerlijk en gelijk speelveld voor alle bedrijven maar ook voor een goed pakket arbeidsvoorwaarden voor beveiligers, aldus de branchevereniging.

Als je werkzaam bent bij een werkgever die lid is van de Nederlandse Veiligheidsbranche, verandert er voor jou niets, zegt het CNV. Behalve dan dat de concurrent van je werkgever zijn personeel nu ook moet betalen volgens de cao. Dat is niet alleen goed voor dat personeel, maar ook wel zo eerlijk tegenover jou. En het betekent dat als je te maken krijgt met een contractswissel, ook ongeorganiseerde werkgevers zich tot 1 juli a.s. (want tot die tijd duurt de cao) moeten houden aan artikel 95B. Als je werkgever niet georganiseerd is, is het belangrijk om te controleren of jouw loon overeenkomt met de loonschalen zoals die in de cao staan per 1 januari 2015. Er is namelijk een loonsverhoging overeengekomen van 1,5%.

Www.protectio.nl
Protectio security

Advertenties
CAO Particuliere Beveiliging algemeen bindend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s